YorumX Forum Kuralları

YorumX Duyurular bölümü.
FOUNDER
KayıtPrş Ağu 13, 2026 2:44 am
Mesajlar1

YorumX Forum Kuralları

Mesaj gönderen patron »

YorumX Forum Kuralları

1. Saygılı iletişim zorunludur

Hakaret, küfür, aşağılama, tehdit ve kişisel saldırı yasaktır.

2. Konular doğru bölüme açılmalıdır

Aynı konu birden fazla bölüme açılmamalı ve konu başlığı içeriği açık şekilde anlatmalıdır.

3. Spam ve gereksiz mesaj yasaktır

Aynı mesajın tekrar tekrar gönderilmesi, anlamsız mesajlarla konu yükseltilmesi ve reklam amaçlı spam yapılması yasaktır.

4. Yanıltıcı bilgi ve sahte içerik yasaktır

Ürün, hizmet, proje veya teknik içerik hakkında bilinçli şekilde yanlış veya yanıltıcı bilgi verilmemelidir.

5. Ticaret ilanlarında bilgiler açık olmalıdır

Fiyat, ürün veya hizmet kapsamı, teslim şekli, teslim süresi ve varsa özel şartlar açık şekilde belirtilmelidir.

6. Dolandırıcılık ve güvenlik ihlallerine tolerans yoktur

Şüpheli işlemler yönetime bildirilmelidir. Kullanıcılar şifre, doğrulama kodu veya hassas hesap bilgilerini başka kişilerle paylaşmamalıdır.

7. Telif ve lisans kurallarına uyulmalıdır

Korsan, çalıntı veya izinsiz dağıtılan içeriklerin paylaşımı yasaktır. Kaynak kod, tema, script, eklenti ve diğer dosyaların kullanım ve dağıtım haklarına dikkat edilmelidir.

8. Zararlı ve yasa dışı içerik paylaşımı yasaktır

Zararlı yazılım, kimlik bilgisi çalma, izinsiz erişim veya başka sistemlere zarar verme amacı taşıyan içerikler paylaşılmamalıdır.

9. Kişisel veriler korunmalıdır

Başkasına ait telefon numarası, adres, kimlik bilgisi, özel mesaj, e-posta adresi veya diğer kişisel bilgiler izin alınmadan paylaşılmamalıdır.

10. Şikayet konuları kanıta dayanmalıdır

Bir kullanıcı, satıcı veya işletme hakkında şikayet açılırken olay açık ve tarafsız biçimde anlatılmalıdır. Mümkünse doğrulanabilir bilgi ve kanıt sunulmalıdır.

11. Çoklu hesapların kötüye kullanılması yasaktır

Yasakları aşmak, sahte referans oluşturmak, ticaret değerlendirmelerini manipüle etmek veya başka kullanıcıları yanıltmak amacıyla birden fazla hesap kullanılamaz.

12. Yönetim kararlarına itiraz düzenli şekilde yapılmalıdır

Moderasyon veya yönetim kararlarıyla ilgili itirazlar uygun iletişim veya itiraz kanalından yapılmalıdır. Forum içinde tartışma, hakaret veya kargaşa oluşturulmamalıdır.

13. Konu etiketleri doğru kullanılmalıdır

YARDIM, ÇÖZÜLDÜ, SATIŞ, ALIŞ, REHBER, PAYLAŞIM, SOURCE, DATABASE, EDİTÖR, CLIENT ve benzeri etiketler yalnızca konu içeriğine uygunsa kullanılmalıdır.

14. Kurallar zamanla güncellenebilir

YorumX yönetimi, forumun güvenliğini, düzenini ve kullanıcı deneyimini korumak amacıyla bu kuralları gerektiğinde değiştirebilir veya yeni kurallar ekleyebilir.

Önemli:

YorumX'u kullanan tüm üyeler bu kuralları kabul etmiş sayılır. Kuralları bilmemek, kural ihlali için mazeret değildir.

“Duyurular” sayfasına dön